Snabbsill i två varianter

Från Nyhetsmorgon

Två recept på snabb sillinläggning till jul. Kvick kaviarsill och brantevikssill. Använd 5-minuterssill till dessa inläggningar.

21 december 2012
Visa mer

Du behöver

Kvick kaviarsill

  • 840 g 5-minuterssill
  • 1,5 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs, helst hemgjord
  • 0,5 dl kaviar från tub, rökt
  • 1-2 tsk socker
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk riven pepparrot, färsk eller från tub
  • 1 krm malen vitpeppar

Brådis brantevikssill

  • 840 g 5-minuterssill med lag
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 gul lök hackad
  • 1 msk grovkrossad vitpeppar
  • 2 msk grovkrossad kryddpeppar
  • 1 msk grovkrossad svartpeppar (kan bytas ut mot 1 msk citronpeppar; uteslut då citronzest)
  • Zest av 0,5 citron
  • 2 lagerblad, smulade
  • 3 msk socker
  • 1 dl färsk dill, hackad
  • Salt efter smak

Gör så här

  1. Krämig kaviarsill
    Häll av spadet från sillen och skär den i bitar.
  2. Blanda crème fraiche eller gräddfil med majonnäs, kaviar, socker, dill, hackad lök, pepparrot och vitpeppar. Lägg i sillen. Smaka av med salt.
  3. Brantevikssill
    Skär sillen i bitar. Rör ihop lagen med sockret.
  4. Varva sill med lök, peppar, citronzest, socker, smulat lagerblad och dill.
  5. Häll lagen över sillen. Smaka eventuellt av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept