Sigrids cajunrub

Sigrids potatissallad
Foto: TV4
Sigrid Bárány
Sigrid Bárány

Sigrids cajunrub

10 ingredienser

ca 30 min

Kryddig och med sting men inte alltför het är den här kryddblandningen perfekt för att sätta smak på kyckling, fläsk och hamburgare. Hela satsen räcker till 12-16 kycklinglår, det som blir över kan förvaras i lufttät burk.

Servera med

Potatissallad i Texasstil

Vitlökssås med mango, lime och koriander

Ingredienser

portioner
  • 8 färska kycklinglår, gärna ekologiska
  • 0,5 sats Sigrids cajunrub, se nedan

Sigrids cajunrub

  • 2 tsk salt
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2,5 tsk paprika
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1,5 tsk oregano
  • 1,5 tsk timjan

Gör så här

Cajunrub

  1. Mixa eller mortla alla ingredienser till ett pulver. Förvara lufttätt, inte för varmt och inte i direkt solljus.

Grillade kycklinglår

  1. Gnid in kycklinglåren med kryddblandningen. Försök att få in en del krydda under skinnet så att köttet tar ordentligt med smak.
  2. Grilla kycklinglåren först direkt över glöd, sedan på indirekt värme med locket på tills de har fin yta och innertemperaturen är 70 grader. Du kan också ge dem fina grillränder i en grillpanna och sedan steka klart dem i ugn på 175 grader.