Quesadillas med kyckling

20 min
4
Från Nyhetsmorgon

En quesadilla kan du stoppa nästan vadsomhelst i! Testa och variera, använd olika typer av ost, färskost, tacosås, korv, salami, örter etcetera. Här är en variant med kyckling och en vegetarisk.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


8 juni 2012
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 8 st mjuka tortillabröd
  • 4 dl riven ost, gärna lagrad, gärna fet
  • 1 dl färsk hackad koriander
  • 1 st tunt skivad rökt kycklingfilé
  • ev 1 krm guajillo eller annat chilipulver
  • ev 4 st kokta färskpotatisar
  • 2 krm salt
  • Ev. lite extra barbecuesås (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme.
  2. Lägg ett tortillabröd i pannan, lägg på en fjärdedel av osten, en fjärdedel av kycklingen, en fjärdedel av koriandern, eventuellt en fjärdedel av potatisen, eventuellt lite chilipulver och en fjärdedel av saltet. Klicka eventuellt på lite extra barbecuesås.
  3. Lägg på det andra brödet och tryck lite med händerna eller en stekspade på quesadillan. När den har fått lite rostad yta på undersidan vänder du på den och steker på andra sidan i 1-2 minuter tills osten har smält.
  4. Skär quesadillan i fyra delar och servera genast, gärna med salsa fresca och gräddfil.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept