Peperonata

40 min
4
40 min
4

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Ev. cayenne, torkade chiliflagor eller harissa efter smak
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk socker
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Skiva lök och paprika och finhacka vitlöken.
  2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn löken gyllene.
  3. Sänk värmen och lägg i paprika, vitlök, socker och eventuellt chiliflagor i stekpannan tillsammans med löken.
  4. Låt paprikan mjukna i 20-30 minuter. Slå på vattnet efter halva tiden.
  5. När paprikan är riktigt mjuk och söt är peperonatan klar. Smaka av med salt och eventuellt balsamvinäger. Servera peperonatan ljummen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept