Pastasallad med dillpesto, sockerärtor och tomater

Från Nyhetsmorgon

Receptet på pastasallad med dillpestp är beräknat till 4 personer som ensamrätt eller 10 som bufférätt.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


28 maj 2012
Visa mer

Du behöver

  • 250 g torr pasta, till exempel gnocchi
  • 1 sats dillpesto
  • 1 ask körsbärstomater (300 g), halverade
  • 150 g sugar snaps/sockerärtor, strimlade
  • 150 g fetaost/getost/mozzarella i bitar
  • 70 g färsk babyspenat
  • 1 dl edamamebönor

Dillpesto

  • 2 dl färsk dill, hackad
  • 8-10 blad färsk basilika, grovhackade
  • 2 tsk pinjenötter
  • 2 dl matolja
  • 1 dl färsk parmesan, riven
  • 1 krm salt
  • 2 tsk citronsaft

Gör så här

  1. Pasta
    Koka pastan enligt anvisningarna på paketet men häll av den 2 minuter innan den är klar och spola den med kallt vatten för att förhindra att den mjuknar för mycket.
  2. Koka upp edamamebönorna i vatten, häll av vattnet och låt svalna.
  3. Blanda alla ingredienser, vänta med babyspenaten till det är dags att servera.
  4. Dillpesto
    Lägg alla ingredienser i ett mixerglas eller tillbringare och mixa med en stavmixer eller i matberedare till en rätt så jämn konsistens.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept