Majonnäs och rosmarinmajonnäs

Från Nyhetsmorgon

Två sorters majonnäs som passar bra till hamburgaren. Sigrids recept på majonnäs och rosmarinmajonnäs är beräknat till fyra portioner.

Här hittar du receptet på

Sigrids hamburgare



Se fler recept från

Nyhetsmorgon


30 april 2012
Visa mer

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1,5 dl neutral matolja
  • salt efter smak

Rosmarinmajonnäs

  • 1 sats majonnäs (se ovan) men uteslut salt
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Majonnäs
    Lägg alla ingredienser i ett mixerglas.
  2. Ställ ner en stavmixer i botten på blandningen.
  3. Mixa och dra samtidigt stavmixern uppåt . Klart!
  4. Smaka av med salt och eventuellt mer vinäger.
  5. Rosmarinmajonnäs
    Repa bladen av rosmarinkvistarna och finhacka dem.
  6. Mortla rosmarin och salt till ett fint, fuktigt pulver.
  7. Blanda rosmarinsaltet med majonnäsen och mixa eventuellt med stavmixer.
  8. Om du inte har en mortel, blanda ner de finhackade rosmarinbladen i majonnäsen och mixa så att majonnäsen blir ljusgrön.
  9. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept