Laxrullar med färskost, pepparrot och gurka

15 min
12 rullar
Från Nyhetsmorgon

Enkelt förrättssnacks som smälter i munnen och går att laga på sådant man ofta har hemma på sommaren.

31 maj 2014
Visa mer
15 min
12 rullar

Du behöver

  • 4 skivor gravad lax
  • 75 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 tsk finriven ingefära eller finhackad gari (inlagd sushiingefära)
  • 0,5-1 tsk finriven pepparrot eller wasabi (eller gärna en blandning)
  • 8 skivor gurka
  • sesamfrö till garnering (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Skär gurkskivorna i tunna strimlor.
  2. Riv ingefäran fint eller finhacka garin.
  3. Blanda färskost med ingefära och pepparrot eller wasabi och bred ut på laxskivorna.
  4. Lägg några gurkstrimlor längst in, rulla ihop skivorna och skiva dem till vackra rullar, ca 3 per laxskiva.
  5. Garnera med mer strimlad gurka och eventuellt sesamfrö.
  6. Servera med en ljus lager av snällare sort (låg eller medelhög beska och en smula sötma) eller veteöl.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept