Hamburgare

15 min
4
15 min
4

Du behöver

Hamburgare

  • 800 g nötfärs på högrev, märgpipa och entrecôte (ca 20 % fett)
  • 2 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • Ev. olja till grillpannan
  • 4 st hamburgerbröd

Tillbehör

  • gul lök
  • salladsblad
  • tomatskivor
  • Inlagd gurka
  • chèvre
  • dijonsenap
  • Amerikansk senap
  • ketchup
  • Karamelliserad lök
  • Rosmarinmajonnäs
  • Peperonata
  • Stekt bacon eller sidfläsk
  • mild ost

Gör så här

  1. Hamburgare
    Blanda försiktigt köttfärsen med salt och peppar utan att ”knåda” ihop färsen för mycket.
  2. Forma luftiga ”köttpuckar” som håller ihop men inte är helt kompakta.
  3. Hetta upp en grillpanna penslad med olja på mycket hög värme.
  4. Lägg på två hamburgare åt gången och låt dem få stekyta, vänd sedan och stek den andra sidan tills det börjar tränga upp små droppar köttsaft på ytan, då är hamburgaren klar.
  5. Servera i bröd med önskade tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept