Fyllda kycklingbröst med karljohanssvamp- och parmesankräm

50 min
4
Från Nyhetsmorgon

Enkel och härligt höstsmakande kycklingrätt med tillbehör. Svampkrämen kan varieras efter tillgång och kan användas som tillbehör till vilt eller nötkött, på crostini eller i grillade smörgåsar. Ädelost är en god variation på parmesanen.

Servera gärna med

rostad palsternacka

,

stekt karljohanssvamp

och eventuellt en grönsallad.
Vintips från Jens Dolk
5394 Blason de Bourgogne Mâcon-Villages Chardonnay 2013 Frankrike, Box 3000ml
2773 Briccotondo Barbera 2012, Piemonte, Italien

29 augusti 2014
Visa mer
50 min
4

Du behöver

  • 2 färska salsiccia (eller 150 g tärnat rökt sidfläsk/bacon)
  • 4 kycklingbröst, gärna ekologiska
  • salt och svartpeppar efter smak
  • 8 tandpetare

Karljohanssvamp- och parmesankräm

  • 150 g karljohanssvamp, rensad i bitar (kan ersättas med annan svamp)
  • smör till stekning
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 krm torkad timjan
  • 0,5 dl riven färsk parmesanost
  • 2 msk hackad persilja
  • svartpeppar och salt efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med svampkrämen: stek svampen på låg värme tills all vätska kokat in. Höj värmen och tillsätt smör. Stek svampen gyllenbrun.
  3. Rör i timjan och crème fraiche och låt koka in. Ta stekpannan av värmen och tillsätt parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Mixa svampblandningen slät med stavmixer eller matberedare.
  5. Dra skinnet av salsiccian och hacka den fint, eller använd tärnat sidfläsk. Fräs hacket på medelhög värme så att fettet smälter ut. Lägg hacket i en ugnsfastform och låt fettet vara kvar i pannan.
  6. Skär fickor i kycklingbrösten och fyll dem med svampkrämen. Slut fickorna med tandpetare.
  7. Salta och peppra kycklingbrösten och bryn dem på medelhög värme i fettet från salsiccian/fläsket så att de får fin färg runtom.
  8. Lägg kycklingbrösten på salsicciahacket och ställ in i ugnen. Stek brösten tills de är helt genomstekta, ca 15-20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept