Cole slaw och fänkålscole slaw

4

Du behöver

Cole slaw

  • 0,25 st vitkålshuvud
  • 1 st morot
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk socker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk hel spiskummin
  • Salt och vitvinsvinäger efter smak

Coleslaw med fänkål

  • 0,2 st vitkålshuvud
  • 1 st stort eller 2 små fänkålsstånd
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk hel torkad fänkål
  • Salt och vitvinsvinäger eller citron efter smak

Gör så här

  1. Cole slaw
    Strimla kålen fint med kniv, osthyvel, mandolin eller matberedare.
  2. Skiva fänkålen tunt och blanda med kålen.
  3. Slaka kål och fänkål genom att lägga i ett durkslag och slå en liter kokande vatten över. Låt rinna av och svalna.
  4. Blanda de övriga ingredienserna med kål och fänkål.
  5. Stöt den torkade fänkålen i en mortel och blanda i.
  6. Smaka av med salt och vinäger eller citron.
  7. Låt stå kallt 30 minuter innan servering.
  8. Fänkålscoleslaw
    Strimla kålen fint med kniv, osthyvel, mandolin eller matberedare.
  9. Skiva fänkålen tunt och blanda med kålen.
  10. Slaka kål och fänkål genom att lägga i ett durkslag och slå en liter kokande vatten över. Låt rinna av och svalna.
  11. Blanda de övriga ingredienserna med kål och fänkål.
  12. Stöt den torkade fänkålen i en mortel och blanda i.
  13. Smaka av med salt och vinäger eller citron.
  14. Låt stå kallt 30 minuter innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept