Cannellinibönor med fläsk

30 min
4
Från Nyhetsmorgon

Sigrid Báránys recept på cannellinibönor med stekt fläsk. Gott att laga på rester!

Servera som tillbehör eller som ensamrätt med bröd och tomatskivor. Den här rätten går att göra på i stort sett vilka bönor som helst och charkuterierna kan också varieras i det oändliga. Ett bra sätt att få användning för korvsnuttar och skinkrester.

11 januari 2013
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Cannellinibönor med fläsk

  • 100 g rökt sidfläsk, bacon, rester av rökt korv, skinka eller salami, tärnat
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 morötter, finhackade
  • 4 selleristjälkar, finhackade
  • 2 burkar cannellinibönor, sköljda (spara 1 dl av spadet)
  • 1 dl bönspad
  • 1 dl vatten eller vitt vin
  • 0,5 dl färska hackade örter, en av följande: persilja/salvia/koriander/basilika
  • Salt, svartpeppar och pressad citron efter smak

Till stekning

  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Bryn köttet i olivolja i en stekpanna. Ställ åt sidan.
  2. Fräs grönsakerna i smör och olivolja så att de mjuknar, salta lätt. Lägg i köttet och bönorna. Häll på spad och vatten och koka upp.
  3. Låt bönröran sjuda i 10 minuter så att den kokar ihop något, den ska fortfarande vara fuktig så späd vid behov med mer vatten.
  4. Rör ner den färska örten och smaka av med salt och peppar. Vill du ha lite syra, använd pressad citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept