Sébastien Boudets sallad

Från Nyhetsmorgon

Salladen som mättar en varm sommardag utomhus.

Primörerna. Använd till exempel morötter, färskpotatis, majrova, rödbetor.

6 juni 2013
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg Primörer
  • 1 burk creme fraich
  • fransk senap
  • finhackad vårlök
  • hackade, rostade valnötskärnor
  • (valfri) kallrökt lax
  • vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Koka dina primörer några minuter i saltat vatten med en skvätt vitvinsvinäger och kyl ner de snabbt (isvatten är bäst... Annars i rinnande kallt vatten).
  2. Hacka örter och vårlöken.
  3. Rosta nötterna i ugnen med bakvärmen från brödbaket.
  4. Blanda allt och smaka av med salt och peppar. Förvara salladen i kylen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept