Sébastien Boudets lingonbröd

60 min
Surdegsbröd med lingon och havssalt.
Foto: TV4
60 min

Du behöver

Sébastien Boudets lingonbröd

  • 375 g krossade rågkärnor
  • 2,5 dl kokande vatten
  • 1 l ekologisk mjölk
  • 500 g stenmalt rågmjöl
  • 1000 g vetemjöl utan tillsatser
  • 300-500 g aktiv bubblande surdeg
  • 500 g hela lingon
  • 75 g havssalt
  • 100 g muscovadosocker

Gör så här

  1. Sébastien Boudets lingonbröd
    Koka upp vattnet och skålla de krossade rågkärnorna i en stor skål.
  2. Häll över resten av ingredienserna och blanda lite. Låt degen vila under en fuktig duk i 1 timma.
  3. Knåda lite och forma 2 bröd. Låt dem jäsa i en låda i kylskåpen 24-36 timmar eller 6-8 timmar i rumstemperatur under en fuktig duk.
  4. Baka bröden på 220 °C i 45-50 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept