Pistagefinancier

25 stycken
25 stycken

Du behöver

  • 280 g florsocker
  • 190 g pistagemjöl
  • 90 g vetemjöl
  • 270 g (cirka 9 st) äggvita
  • 190 g smör
  • grovhackade pistagenötter till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Sikta ner florsocker, pistagemjöl och vetemjöl i en bunke. Rör ner äggvitan i mjölblandningen och rör till en slät massa.
  3. Smält smöret under konstant vispning tills det får en gyllenbrun färg och en nötaktig doft. Häll ner det varma smöret, lite i taget, i mjölblandningen under omrörning.
  4. Fördela smeten i 25 små kakformar nästan hela vägen upp till kanten och strö över några grovhackade nötter.
  5. Grädda kakorna i cirka 12 minuter mitt i ugnen.
  6. Ta ut kakorna ur formarna och låt dem svalna på ett galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept