Ren dröm - macka med rökt och gravat renkött

Från Nyhetsmorgon

Sarah Wennströms vinnarmacka från Mack-SM 2012 med renkött, äppel- och ingefärsmarmelad och fräskostkräm på surdegsbröd.

13 november 2012
Visa mer

Du behöver

  • Vetesurdegsbröd

Fyllning

  • 10 g smör
  • 15 g färskostkräm, se nedan
  • Äpple och ingefärsmarmelad , se nedan
  • 5 g röd mangold, sköljd
  • 50 g rökt och gravat renkött
  • Syltade morötter, se nedan
  • 7 g ärtskott, sköljda

Färskostkräm

  • 100 g philadelphia
  • 0,5-1 tsk wasabi

Äppel- och ingefärsmarmelad

  • 4-5 st äpple, granny smith, grovt rivet (440g)
  • 3,75 dl strösocker
  • 2 msk citronsaft
  • 2,5 dl vatten
  • 6 g färsk ingefära, riven
  • 0,5 st vaniljstång

Syltade morötter

  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • Tunt skivade morötter

Gör så här

  1. Färskostkräm
    Vispa ner wasabi i färskosten till önskad styrka.

  2. Äppel- och ingefärsmarmelad
    Koka äpple, socker, citronsaft, vatten och vaniljstång till önskad konsistens, tillsätt ingefäran i slutet av kokningen. Slå upp i väl rengjorda glasburkar.
  3. Syltade morötter
    Placera morötterna i väl rengjorda glasburkar. Koka samman lagen och slå över morötterna.
  4. Montering
    Dela brödet längs med. Smöra insidan först med norrgott och sedan med färskostkrämen.
    Bred ut lite marmelad på brödets underdel. Strö över mangold, och fördela sedan renköttet jämnt över mackan. Toppa med morötter och ärtskott.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept