Krämig masala med bönor

25 min
4
Från Nyhetsmorgon

En mild men smakrik vegetarisk indisk gryta, som blir oväntat god för att vara så lättlagad. En riktig vardagsräddare!

Tips: Uteslut mozzarellan och byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ så blir grytan vegansk.
Receptet är hämtat ur boken Mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo.

3 januari 2015
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • ris eller bulgur för 4 pers
  • 4 morötter, (400 g med skal)
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, hackad (kan uteslutas)
  • rapsolja, att fräsa i
  • 2-3 tsk garam masala-krydda
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 6-7 dl blandade kokta bönor
  • färsk koriander, efter smak
  • 125 g mozzarellaost
  • 1-2 dl cashewnötter, hackade

Gör så här

  1. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och riv morötterna grovt. Hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i olja tillsammans med garam masala-kryddan någon minut.
  3. Tillsätt krossad tomat, crème fraiche och buljongtärning och låt koka 10-15 min.
  4. Mixa såsen slät, enklast med stavmixer. Tillsätt bönorna, smaka av med koriander och ös i mozzarella, skuren i tärningar. Servera med ris eller bulgur och strö cashewnötter över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept