Saoris risbollar med lax

Du behöver

Ris

  • 2 dl vatten
  • 2 dl japanskt ris

Topping

  • 100 g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 msk sake eller vitt vin
  • 1 msk soja
  • sesamfrön
  • noriblad

Gör så här

  1. Skölj riset ordentligt med vatten. Lägg sedan riset i en kastrull med 2 dl vatten. Sätt på ett lock och låt koka upp. Sänkt temperaturen en aning och kocka i 10 minuter. Stäng av spisen och låt riset svalna i ca 10 minuter med locket på. Ta av locket och rör riset försiktigt, som att du ger det luft.
  2. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Stek fisken tills köttet faller isär. Blanda lax, sake, soja och sesamfrön.
  3. Klipp till noribladen till lagom storlek så att du kan äta risbollarna utan att bli kladdig.
  4. Blanda riset och toppingen i en stor bunke. Fukta händerna, ta lite salt och forma sedan riset till lagom små trianglar. Avsluta med att lägga nori på.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept