Vaniljcupcakes med limehallon

12 st
12 st

Du behöver

Vaniljcupcakes

  • 150 g ekologiska ägg (3)
  • 230 g strösocker
  • 15 g äkta vaniljsocker
  • 200 g ekologisk grädde
  • 100 g osaltat mjukt smör
  • 280 g ekologiskt vetemjöl
  • 10 g bakpulver
  • 1 citron, skalet och saften

Rårörda limehallon

  • 150 g hallon
  • 100 g strösocker
  • 1 lime, skalet och saften

Vaniljfrosting

  • 200 g philadelphia
  • 150 g färskost
  • 100 g osaltat smör (rumstempererat)
  • 40 g äkta vaniljsocker

Gör så här

  1. Vaniljcupcakes
    Ugn 175 grader, ca 15 minuter.
  2. Vispa upp det mjuka smöret med strösocker, vaniljsocker & citronskal/saft tills det ser ljust och fluffigt ut.
  3. Tillsätt sedan grädden och äggen pö om pö, här kan smeten se ut att den skurit sig, detta kan bero på att ingredienserna varit för kalla, detta åtgärdas genom att värma upp smeten över ett vattenbad, eller enklast sikta ned de torra ingredienserna så att smeten går ihop igen.
  4. (Sikta de torra ingredienserna och vänd ned i smeten).
  5. Spritsa eller klicka ut smeten i cupcakeformarna. Baka av cirka 10-15 min i ugnen.
  6. Rårörda limehallon
    Rör om bären tillsammans med limesaften och skalet i en bunke, tills sockerkristallerna smälter och försvinner. Om du vill kan du mixa bären eller låta den vara som den är, innan du fyller cupcakesen. Fyll cupcakesen genom att gröpa ur mitten med en äppelurkärnare.
  7. Vaniljfrosting
    Vispa upp smöret tillsammans med vaniljsocker och florsockret i cirka 10 min, tills smöret ser fluffigt och vitt ut.
  8. Fortsätt sedan med att vispa upp Philadelphiaosten tills den ser krämig och klumpfri ut, vänd sedan ned i det upp vispade smöret till en len frosting. Använd en stjärntyll eller en valfri tyll efter önskat mönster och fyll spritspåse med frostingen, dekorera sedan med strössel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept