Vanilj- och citroncakepops

Från Nyhetsmorgon

Söta cakepops är det perfekta söta tilltugget till mingel, som dessutom går att variera med både strössel och dekor för att passa den tilltänkta dagen!

10 mars 2014
Visa mer
20 st

Du behöver

  • 250 g ekologiska ägg
  • 125 g strösocker
  • 50 g vaniljsocker
  • 5 g bakpulver
  • 100 g ekologiskt vetemjöl
  • 50 g potatismjöl
  • 50 g philadelphia
  • 100 g lemoncurd
  • 300 g vit choklad

Gör så här

  1. Ugn 200 grader
  2. Väg upp ägg, strösocker och vaniljsocker i en kastrull, varmvispa blandningen tills den är 40 grader (ta hjälp av en termometer!), hälls sedan över äggblandingen i en bunke och vispa tills den kallnar och ser tjock ut.
  3. Sikta alla torra ingredienser och vänd ned i äggblandningen, var försiktig så att du inte slår ut för mycket luft från smeten. Fyll en form och grädda i cirka 20 min, låt svalna.
  4. Smula sönder kakan och tillsätt philadelphia tills cakepop-smeten går att rulla, väg då upp degen om du vill ha lika stora klubbor i cirka 20 g-bitar är lagom och rulla till små bollar.
  5. Doppa cakepopspinnen i lite choklad innan du sticker ned dem i kakan, så fastnar dem och håller sig kvar på pinnen när du doppar dem i choklad. Dekorera med sidenband eller lite strössel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept