Naked cake

25 - 30 bitar
Från Nyhetsmorgon

Denna tårta är avskalad och passar dig som i vanliga fall pillar bort marsipanen eller sockerpastan från tårtan. Dekorera med färska bär efter säsong och fina blommor för att få den rustika känslan!

10 mars 2014
Visa mer
25 - 30 bitar

Du behöver

Saftig chokladbotten

  • 500 g mjukt normalsaltat smör
  • 580 g strösocker
  • 375 g ekologisk sirap
  • 35 g vaniljsocker
  • 2 ekologiska citroner, skalet
  • 500 g ekologiska ägg
  • 650 g ekologisk mjölk, 3 %
  • 735 g ekologiskt vetemjöl
  • 100 g kakao
  • 25 g bakpulver

Vaniljfrosting

  • 200 g philadelphia
  • 150 g florsocker
  • 100 g osaltat smör, rumstempererat
  • 40 g äkta vaniljsocker

Gör så här

  1. Tårtbottnar
    Innan du börjar, sätt igång ugnen på 175 grader och plocka fram alla ingredienser i god tid så att allt blir rumstempererat, gäller främst smöret, äggen och mjölken. Använd gärna dig av en köksassistent när du gör denna smet, det underlättar en hel del. Använd "vinge" istället för ballongvisp.
  2. Förbered tre stycken springformar genom att smörja med smör och mjöla så att smeten inte fastnar i kanterna på formen. Storlek: 8’’och 10’’, dvs 15 cm, 20 cm i diameter på formarna.
  3. Börja med att blanda ihop smöret tillsammans med strösockret, vaniljsockret och sirapen, tills det ser luftigt och luffigt ut. Zesta sedan ned citronskal och rör om.
  4. Under omrörning, tillsätt äggen och mjölken, pö om pö tills smeten går ihop.
  5. Sikta alla torra ingredienser och vänd ned i smeten.
  6. Fyll formarna, ca 2/3  och grädda i ugnen på 175 grader cirka 45 min till 1 timme, tänk på att inte öppna ugnen för tidigt, och att inte ta ut bottnarna för tidigt, känns med en sticka så att kakan är klar i mitten!
  7. Vaniljfrosting
    Vispa upp smöret tillsammans med vaniljsocker och florsockret i cirka 10 min, tills smöret ser fluffigt och vitt ut.
  8. Fortsätt sedan med att vispa upp Philadelphiaosten tills den ser krämig och klumpfri ut, vänd sedan ned i det upp vispade smöret till en len frosting.
  9. Sätt ihop tårtan
    Skär bottnarna i 3 lager, spritsa ut frostingen så jämnt du kan på varje tårtvåning, dekorera med färska bär och blommor, pudra sista med florsocker!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept