Zucchini- och bovetebiffar

30 m
4
Från Nyhetsmorgon

Glutenfria veggiebiffar som passar lika bra till vardags som på ett buffébord. Om du gör en större sats, stek gärna biffarna någon dag i förväg, för att sedan strax före servering värma dem i ugnen på 200 grader i 10 minuter.

30 mars 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 2 zucchini, grovt rivna
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 100 g chèvreost, smulad
  • 2 ägg
  • 1 dl bovete, kokt eller blötlagt över natten
  • 4 msk bovetemjöl
  • 0,5 kruka gräslök, hackad
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • grön ärthummus
  • citron, klyftad

Gör så här

  1. Förbered den gröna ärthummusen (se länk).
  2. Lägg den rivna zucchinin i ett durkslag. Strö över lite salt och låt stå i cirka 10 minuter, tills det vätskar sig. Pressa sedan försiktigt ut vattnet ur zucchinin.
  3. Blanda zucchinin med lök, vitlök, chèvreost, ägg, kokt bovete, bovetemjöl och gräslök. Smaka av smeten med salt och peppar.
  4. Skeda ut smeten i en upphettad och väloljad stekpanna, cirka en matsked per biff. Tryck till lite försiktigt med skeden så att biffarna plattas ut. Att steka veggiebiffar påminner om att steka pannkakor. Misströsta inte om de första biffarna går sönder lite, ibland tar det några minuter innan man får in den rätta knycken. Tänk på att inte vända biffarna för tidigt, utan låt dem stekas i pannan tills smeten börjat stelna och vänd försiktigt.
  5. Servera biffarna genast med citronklyftor, grön ärthummus och gärna en god sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept