Vegansallad

20 m
2
20 m
2

Du behöver

  • örtolja, se receptlänk
  • 2 rågade msk grön ärthummus, se receptlänk
  • 2 rågade msk kikärtshummus
  • 2 dl kokta gröna linser (gärna puylinser)
  • 1 näve rädisor, tunt skivade
  • 0,5 zucchini, tunt skivad
  • 1 näve babyspenat
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • några salladsblad (gärna olika sorter), rivna i mindre bitar
  • 1 avokado, skivad
  • 2 msk hasselnötter, rostade
  • 1 msk gojibär
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Förbered örtoljan, den gröna ärthummusen och kikärtshummusen.
  2. Blanda linser, rädisor, zucchini, spenat och rödlök med det mesta av örtoljan i en skål. Smaka eventuellt av med lite extra salt och peppar.
  3. Ta fram två tallrikar och lägg några salladsblad i botten. Lägg på lins- och grönsaksblandningen. Lägg en rejäl klick av båda hummussorterna ovanpå samt den skivade avokadon. Toppa med rostade hasselnötter och gojibär.
  4. Servera med det som är kvar av örtoljan vid sidan av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept