Örtolja

1.5 dl
Från Nyhetsmorgon

Det här receptet har blivit restaurangens mest använda dressing. Den är nämligen ett utmärkt sätt för oss att ta tillvara alla stjälkar från de örter vi använder i köket. Ibland har vi trött bladpersilja eller basilika som blivit stående med bruna blad och då blir det dressing av stjälkarna. Citronsaften fungerar konserverande och håller dessutom den gröna färgen levande.

29 mars 2015
Visa mer
1.5 dl

Du behöver

  • 2 dl örter med stjälken kvar (välj örter efter tillgång och ta gärna mer än en sort!)
  • 1 klyfta vitlök, grovhackad
  • 0,5 citron, saft
  • 1 dl kallpressad rapsolja eller olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa örter, vitlök, citronsaft och olja.
  2. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten eller mer olja om dressingen känns för tjock.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept