Lemonad med ingefära

1 h
2 liter
Från Nyhetsmorgon

Syran från citronen tillsammans med sötman från sockret och hettan från ingefäran ger en frisk och somrig lemonad. Drick den iskall! Släng inte bort ingefäran som blir över efter kokning och silning, den är underbar att använda till bakning eller som godis – rulla den bara i lite råsocker och ät som den är.

29 mars 2015
Visa mer
1 h
2 liter

Du behöver

  • 2 l vatten
  • 2,5 dl färsk ingefära, skalad och skivad
  • 4 dl råsocker
  • 4 dl färskpressad citronsaft (8–10 citroner)

Servering

  • isbitar
  • några blad färsk mynta eller citronmeliss

Gör så här

  1. Blanda hälften av vattnet med ingefäran och sockret i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt småkoka på svag värme i cirka 40 minuter.
  2. Häll den färdiga ingefärssirapen genom en finmaskig sil. Låt svalna.
  3. Blanda resterande vatten med citronsaften i en stor tillbringare. Rör ner ingefärssirapen. Kyl lemonaden och servera den med isbitar och färsk mynta.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept