Tonfiskbiffar

20 min
2
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Tonfiskbiffar

  • 1 st ägg
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 krm chilipeppar
  • 1 krm svartpeppar

Tomatkokt bulgur

  • 0,5 st rödlök
  • 1 st stor vitlöksklyfta
  • 300 g krossade tomater
  • 1 dl bulgur
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Tonfiskbiffar
    Häll av vattnet från tonfisken.
  2. Blanda tonfisken med ägg, cayennepeppar, chilipeppar och svartpeppar. Rör om ordentligt.
  3. Klicka ut smeten till små biffar i en panna med olja. Stek på varje sida i några minuter.
  4. Servera tillsammans med tomatkokt bulgur.
  5. Tomatkokt bulgur
    Hacka rödlöken och stek mjuk i en kastrull tillsammans med olja och vitlöken.
  6. Häll på tomaterna, vattnet och bulgur. Krydda med salt, peppar och oregano.
  7. Låt koka i ca 10 min (eller den koktid det står på din bulgur förpackning, det skiljer sig lite mellan de olika märkena)
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept