Köttfärssås med mer än bara köttfärs

Från Nyhetsmorgon

Köttfärssås är en klassiker i de svenska köken. Jag ser alltid till att göra en ordentlig sats så man kan frysa in så man alltid har ”snabbmat” hemma. Vill du göra mindre är det bara att minska i receptet. Min köttfärssås innehåller mycket mer än bara köttfärs och tomatpuré. Jag drygar ut köttfärsen som är det dyraste med grönsaker och linser. Tomatsmaken kommer från krossade tomater och stinget kommer från cayennepeppar. Resultatet blir en god mättande och billig måltid. Rätten kostar 8 kr/portion.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


21 augusti 2012
Visa mer

Du behöver

  • ca 900-1000 g köttfärs
  • 150 g squash
  • 2-3 st morötter
  • 1 st stor gul lök
  • 1500 g krossade tomater
  • 1 dl röda linser, okokta
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 msk peppar
  • 3 msk oregano
  • 1 tsk cayennepeppar

Gör så här

  1. Hacka löken och riv morötterna och squashen.
  2. Fräs i en panna och slå över på en kastrull.
  3. Bryn köttfärsen salta och peppra och blanda ner i kastrullen.
  4. Häll i de krossade tomaterna och linserna. Krydda med oregano och cayenne.
  5. Rör om ordentligt. Låt puttra i minst en kvart, förslagsvis medan du kokar pastan.
  6. Det du inte äter nu låter du svalna ordentligt innan du fryser in den i lagom portioner. Nu är frysen fylld av god och mättande köttfärssås till alla tillfällen ;)
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept