Helgrillad kyckling med rotfrukter och ärtpuré

4

Du behöver

  • 1 st hel kyckling
  • 2 msk olja
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm peppar
  • 1 krm salt
  • 400 g frusna ärtor
  • citronpeppar
  • valfria rotfrukter, t.ex morot, palsternacka, potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 C.
  2. Börja med att blanda en marinad i en stor plastpåse. Lägg sedan ner kycklingen i påsen och massera ordentligt så hela blir marinerad.
  3. Lägg kycklingen i en ugnsform med bröstfilén uppåt och sätt in i 200 grader. Grilla i ugnen i 1 timma och 30 minuter.
  4. Efter 30 min häller du på en halv deciliter vatten och öser sedan kycklingen med buljongen som bildas runt om någon gång då och då.
  5. Klyfta rotfrukterna och lägg på en plåt. Ringla över olja och låt lagas i ugnen i ca 45 min beroende på storlek.
  6. Ta fram ärtorna ur frysen och låt de tina i en bunke innan du mixar dem med citronpeppar.
  7. När kycklingen är klar låter du den svalna något innan du lägger upp den på en skärbräda.
  8. Ta hjälp av en gaffel för att hålla fast kycklingen och skär kycklingen i mitten. Skär loss klubban och sedan bröstfilén. Dela eventuellt kycklingklubban i två för att lättare få loss köttet. Skär loss bröstfilén från benet och rensa även ryggen från kött.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept