Färskostcreme med nyponmarmelad

Från Nyhetsmorgon
Jul

Nypon finns i naturen och som torkad i butikerna. Självklart kan ni använda andra bär också. /Rune Kalf-Hansen

Färskost är otroligt enkelt och billigt att göra själv. Låt 1 liter yoghurt naturell rinna av i en ren handduk i en sil över natten och ni har 4 dl färskost dagen efter. Den håller sig minst en vecka, ofta längre.

4 december 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl färskost
  • 2,5 dl florsocker
  • 0,5 dl torkade nypon
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • Pepparkakor, ev

Gör så här

  1. Bland vatten, socker och nypon i en kastrull.
  2. Koka försiktigt ca 30 minuter. Låt det sedan svalna.
  3. Bland färskost och florsocker.
  4. Vispa grädden stel och blanda med färskosten.
  5. Servera färskosten med nyponmarmeladen på tillexempel pepparkakor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept