Peanut butter cupcakes

Från Nyhetsmorgon

Amerikanerna konsumerar förmodligen mest jordnötssmör i hela världen. De använder det till nästan allt! På smörgåsen, glassen, pannkakorna, i cupcakes, tårtor, kakor, you name it! Det finns också i godis, förstås, som till exempel i det som jag dekorerar med här. 

Reeses peanutbutter cups kan finnas på den internationella hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker. Använd jordnötter annars.

3 november 2013
12

Du behöver

Småmuffins

  • 175 g mjölk, 3 % (1,75 dl)
  • 5 g vitvinsvinäger (0,5 msk)
  • 150 g vetemjöl (2,5 dl)
  • 3 g bikarbonat (0,5 tsk)
  • 2 g bakpulver (0,25 tsk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 150 g farinsocker (2 dl)
  • 50 g osaltat rumsvarmt smör
  • 150 g jordnötssmör med bitar (1 dl)
  • 55 g ägg (1 st)

Jordnötsfrosting

  • 200 g slätt jordnötssmör (1,5 dl)
  • 70 g osaltat rumsvarmt smör
  • 120 g florsocker (2 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 50 g vispgrädde (0,5 dl)
  • 12 st Reese's peanut butter cups, halva

Gör så här

  1. Småmuffins
    Sätt ugnen på 170 grader, varmluftsfunktion.
  2. Blanda mjölk och vinäger i en skål.
  3. Sikta ner mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke.
  4. Vispa farinsocker, smör och jordnötssmör fluffigt i en annan bunke.
  5. Vispa ner ägget i smörblandningen.
  6. Rör ner de torra ingredienserna och mjölkblandningen i omgångar.
  7. Blanda tills det blir en slät smet.
  8. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt.
  9. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i ugnen i cirka 19 minuter.
  10. Känn med en sticka att muffinsarna är genomgräddade.
  11. Låt svalna helt.
  12. Frosting
    Vispa jordnötssmör och smör fluffigt med elvisp i en bunke.
  13. Rör ner florsocker, vaniljsocker och salt.
  14. Blanda ner grädden i omgångar och vispa tills det blir en fast och fin frosting.
  15. Spritsa frosting på varje cupcake och garnera med peanut butter cups.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept