Roys chocolate chip cookies

30 st

Den här segknäckiga kakan med lite nötcrunch är den mest typiska amerikanska kakan du kan baka. Och har du tagit en är det svårt att inte ta en till, och en till ...

Förvaras torrt.

3 november 2013
30 st

Du behöver

  • 130 g hasselnötter (ca 2 dl)
  • 300 g mörk choklad eller chokladknappar
  • 230 g rumsvarmt smör
  • 170 g strösocker (ca 1,75 dl)
  • 120 g farinsocker (ca 1,5 dl)
  • 330 g vetemjöl (ca 5,5 dl)
  • 7 g bikarbonat (ca 1,5 tsk)
  • 3 g vaniljsocker (ca 0,5 tsk)
  • 55 g ägg (1 st ägg)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190 grader, varmluftsfunktion.
  2. Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen i cirka 8 minuter.
  3. Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshandduk och skrubba av skalen.
  4. Hacka hasselnötter och hel choklad ganska grovt (chokladknappar behöver inte hackas).
  5. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
  6. Rör ner ägget i smörblandningen.
  7. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
  8. Arbeta in nöt- och chokladhacket.
  9. Dela degen i 30 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på 2 plåtar med bakplåtspapper.
  10. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakorna har fått fin färg.
  11. Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter över dem till ett galler för att svalna helt.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept