Petits-choux med lemon curd

Från Nyhetsmorgon

Petits-choux (petit chou), små franska bakelser. I det här receptet får de smak av citron, men du kan också fylla dem med sylt.

31 maj 2013
Visa mer

Du behöver

Deg

  • 200 g mjölk
  • 200 g vatten
  • 160 g smör
  • 1 tsk salt
  • 250 g vetemjöl
  • 7 ägg

Montering

  • 1 dl lemon curd
  • 2 dl vispgrädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Petits-choux
    Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Koka upp mjölk, vatten och smör.
  3. Blanda i mjöl och rör tills det släpper kanterna. Tag av kastrullen från plattan.
  4. Blanda i äggen ett i taget. Rör en stund till tills smeten är jämn.
  5. Spritsa till små toppar. Klicka med skedar om du inte har en sprits. Det blir lite mer varierad form på dem då men de smakar lika gott.
  6. Grädda i 15 -20 minuter. Låt bakverken svalna.
  7. Montering
    Skär upp dina petits-choux från sidan eller från toppen beroende på hur du vill att de ska se ut.
  8. Klicka i en dryg tesked lemoncurd eller sötare sylt om du föredrar det. Spritsa i fast vispad grädde (klicka om du inte har en sprits men det blir ofta lite kladdigare). Florsockra.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept