Citronmarinerad laxrygg med potatiscrème och pocherat ägg

4

Du behöver

  • 400 g ryggfilé av lax
  • 1 st citron
  • 0,5 dl rapsolja
  • 200 g potatis (Amandine)
  • 100 g smör
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl ängssyrajuice
  • 4 st ekologiska ägg
  • 100 g kavring
  • 20 g carelian caviar

Gör så här

  1. Riv skalet på citronen och pressa ut saften, mixa sedan med rapsoljan. 
  2. Skiva laxen tunt. Salta, peppra, pensla på med citronoljan och låt sedan marinera 10 minuter.
  3. Skala och skiva potatisen, koka sedan sakta med grädden och smöret.
  4. När potatisen är mjuk mixas till en slät crème som smaksättes med salt och peppar. Låt svalna och mixa sedan i ängssyrajuicen.
  5. Mixa kavringen och rosta i teflonpanna med resterande smör tills det blir knaprigt. Låt svalna.
  6. Pochera sedan äggen , lägg ut laxskivorna på det pocherade ägget på tallrik med små toppar av kaviar. Servera potatiscrèmen på sidan och garnera med rostad kavring och ängssyreblad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept