Pumpasoppa med halstrad anklever

Från Nyhetsmorgon

Tänkt bjuda gästerna på soppa? Laga en lyxig variant enligt Pontus Fritihof - med pumpasoppa, halstrad anklever, brysselkål och calvadoskokt äpple.

Om du inte har kycklingbuljong - använd tärning eller koncentrat, så länge den utspädda mängden blir som angivet i receptet.

11 januari 2014
Visa mer

Du behöver

  • 0,5 st ”butternut” pumpa
  • 2 st charlottenlök
  • 25 g ingefära
  • 5 g limeblad eller färskt citrongräs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 dl cocosmjölk
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 4 st anklever à 30 g
  • 4 st brysselkål
  • 1 st äpple

Gör så här

  1. Skala pumpa och skär ner i tärningar om cm storlek.
  2. Skala och hacka chalottenlöken.
  3. Svetta allt i kastrull utan att det får färg tillsammans med limeblad/citrongräs och pressad vitlök.
  4. Slå i vitt vin och låt reducera ner till hälften kvarstår.
  5. Slå i buljong och cocosmjölk och låt sjuda tills att pumpan är mjuk.
  6. Mixa soppan slät i stark mixer, sila sedan av soppan.
  7. Skala och skär äpplet i lagom stora klyftor. Koka upp lite calvados med socker och vatten och sjud äpplet här i.
  8. Dela brysselkålen på mitten och stek med smör i stekpanna på medelstark värme, när dom är nästan klara så strö aningen råsocker eller strösocker på dom och låt sockret karamellisera i pannan.
  9. Halstra anklevern i het stekpanna, slå av på hushållspapper, salta och peppra, servera ovanpå brysselkålen och äpplet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept