Stracotto av kalvstek

Du behöver

  • 1,2 kg kalvbröst
  • msk mjöl
  • 2 st lökar grovt hackade
  • 300 g morötter i fina tärningar
  • 200 g selleri i fina tärningar
  • 1 st chili rostad, skalad, urtagen och hackad
  • 4 st vitlöksklyftor i fina tärningar
  • 4 st tomater, skållade, urtagna och tärnade
  • 5 dl vitt vin
  • 5 dl kalvbuljong
  • 4 st salvia, blad
  • 1 msk färsk rosmarin, tärnad

Gör så här

  1. Värm ugnen 160 grader.
  2. Salta och peppra köttet.
  3. Bind köttet med bindgarn, så de blir runda, jämna och fina.
  4. Mjöla.
  5. Stek i panna på medelhög värme gyllene på alla sidor.
  6. Lägg kalvbröstet i en form i ugnsform.
  7. Lägg i grönsaker och kryddor i pannan och sautera mjuka 5 min.
  8. Sprid grönsakerna över köttet. Häll på vinet och buljongen.
  9. Täck med smörpapper och baka 5-7 tim. i ugn.
  10. Spä med vin under koktiden.
  11. När köttet är färdigt: lägg på stort fat, lägg på en tallrik ovanpå och pressa köttet över natten.
  12. Lägg grönsakerna och fonden i kastrull och reducera tills du fått en mjuk och fyllig smak.
  13. Salta peppra. Ställ kallt tills du skall servera.
  14. Skär upp kalven i fina skivor och toppa med den varma såsen.
  15. Baka i ugn 10-15 min 150 grader tills det är varmt.
  16. Toppa med hackad persilja, riven citron och flisad parmesan.
  17. Servera med god potatis kokt i olivolja och parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept