Pepparkaksmuffins, glutenfria

Pepparkaksmuffins, glutenfria
Foto: Peter Larsson

Pepparkaksmuffins, glutenfria

Av: Peter Larsson

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

Mumsiga muffins med pepparkakskryddor och helt utan mjöl.

Ingredienser

  • 2 dl potatismjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 g pepparkakskryddor, malda (kanel, kardemumma, ingefära, nejlika)
  • 200 g smör, rumstempererad
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Blanda potatismjöl, socker, bakpulver och pepparkakskryddor med elvisp
  2. Blanda ner rumstempererat smör.
  3. Knäck ner ägg och blanda till en jämn smet
  4. Fyll formarna till hälften, grädda c:a 10-15 min i 200 grader