Polkabräck

40 bitar
Från Nyhetsmorgon

Choklad och mint är ju en oslagbar kombination – lägg ett gäng krossade krispiga polkagrisar på det och du är i hamn! Jag tycker att den här chokladen blir så vacker att den passar extra bra i alla festliga sammanhang. Den är uppfriskande till kaffet efter en härlig söndagsmiddag, när som helst på året.

31 december 2014
Visa mer
40 bitar

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • droppar pepparmintarom
  • 200 g vit choklad
  • 1 + 1 msk smör
  • 2 dl polkagrisar, grovt stötta

Gör så här

  1. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Klicka i en matsked smör och rör tills den smält. Blanda i lite pepparmintarom. Ta chokladen från värmen och låt den stå en stund så att den tjocknar något. Den ska kunna gå att bre ut på ett bakplåtspapper utan att chokladen flyter iväg. Låt stelna helt i kylskåp.
  2. Smält den vita chokladen på samma sätt och rör ner en matsked smör. Bred den vita chokladen över den mörka när den har lagom konsistens. Strö de stötta polkagrisbitarna över den vita chokladen. Låt stelna helt och bryt eller skär sedan i bitar. Förvara svalt i en burk med lock.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept