Festliga cakepops med kakdeg

30 min + 2 h i kyl
30 st
Från Nyhetsmorgon

Hör du till oss som tycker att kakdegen är minst lika god som den färdiga kakan? Det här är godiset för oss! En småkaksdeg med chokladhack i som rullas till bollar och doppas i choklad. Det är helt oemotståndligt att sätta tänderna i chokladhöljet och sedan känna kakdegen smälta på tungan. Gör dem idag! /Pernilla

31 december 2014
Visa mer
30 min + 2 h i kyl
30 st

Du behöver

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • ca 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ca 1 msk snabbkaffe
  • 50 g vit choklad
  • 50 +150 g mörk choklad
  • grillspett av trä
  • strössel eller pärlor

Gör så här

  1. Lägg smör och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir ljust och luftigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och snabbkaffepulver i en skål och rör ner det i smörblandningen. Vispa några tag till så att allt blir väl blandat.
  2. Hacka de 50 grammen av den vita och mörka chokladen ganska fint. Arbeta in chokladhacket i degen. Forma runda bollar med mjölade händer. Låt bollarna vila i kylen i minst två timmar.
  3. Smält resten av den mörka chokladen i en skål över vattenbad. Spetsa bollarna på smala grillspett eller liknande och doppa dem i chokladen. Låt dem droppa av lite och ställ dem sedan i ett högt glas att stelna. När de är helt stelnade kan man försiktigt lägga dem i en låda med lock och förvara dem svalt – men de är godast att äta rumstempererade.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept