Hot chili

20 min
Från Nyhetsmorgon

Middag för många? Det här är ett recept för en hel bestättning, 25 portioner! Hot chili är både billigt, gott och enkelt att svänga ihop i en stor gryta.

10 januari 2008
Visa mer
20 min

Du behöver

För 25 personer:

  • 2700 g köttfärs
  • 600 g stark korv, t ex chorizo
  • 12 st rödlökar
  • 6 st röda spanska pepparfrukter eller 2 msk sambal oelek
  • smör
  • 2 msk mald spiskummin
  • 6 burkar kidneybönor à 400 g
  • 6 burkar hela tomater à 400 g
  • 2 msk salt
  • 12 dl matyoghurt
  • 12 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Skärkorven i bitar. Skala och klyfta lökarna och kärna ur och finhacka pepparfrukten.
  2. Stek färsen i smör i en gryta. Rör ner korv och lök och låt det fräsa med. Rör ner pepparfrukt och spiskummin.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll ner bönor och tomater i grytan. Låt allt koka några minuter. Smaksätt med salt.
  4. Rör ner hälften av yoghurten och låt inte grytan koka mer. Servera med resten av yoghurten och sallad till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept