Spaghetti all´amatriciana

20 min
4
Spaghetti all´amatriciana
Foto: tv4
20 min
4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 140 g bacon
  • 400 g hela konserverade tomater
  • 1 liten torkad chili (peperoncino), smulad
  • 1,5 dl pecorino, färskriven
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skär baconet i strimlor och skär tomaterna i små bitar.
  2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och stek baconet i ca 5 minuter. 
  3. Tillsätt tomater och peperoncino och låt såsen puttra i ytterligare ca 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Koka spaghettin, al dente, i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet och låt spaghettin rinna av i ett durkslag. Skaka av vattnet snabbt och noga. 
  5. Häll över spaghettin i pannan med såsen, blanda noga men försiktigt. Strö över riven pecorino och smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept