Panerade fläskkotletter

Från Nyhetsmorgon

Costolette impanate di arancia o limone. Panerade fläskkotletter med apelsin- eller citronsmak. Pinjenötter i paneringen ger extra smak och knaprighet.

22 augusti 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fläskkotletter med ben
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Panering

  • 4 msk pinjenötter
  • 1-2 ägg
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 apelsin eller citron(gärna ekologisk), finrivet skal
  • 2 msk rosmarin, finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • ca 1 dl vetemjöl
  • olivolja till stekning

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna till paneringen försiktigt i en torr panna. Rör om hela tiden så att de inte blir brända. Finhacka nötterna.
  2. Vispa upp äggen i en djup, rymlig tallrik.
  3. Blanda pinjenötter, ströbröd, citrusskal, rosmarin, salt och peppar på en stor tallrik.
  4. Salta och peppra kotletterna på bägge sidor och vänd dem först i mjölet och därefter i ägget. Lägg dem sedan med ena sidan ner i ströbrödet. Pressa försiktigt ner kotletterna så att blandningen fäster jämnt, ös med en sked ströbröd på ovansidan och pressa försiktigt in ströbrödet även på den sidan. Kotletterna har nu fått en jämn och lagom tjock panering.
  5. Värm upp olivolja i en stekpanna på ganska hög värme och bryn kotletterna så att de får en gyllenbrun färg på bägge sidor. Passa noga så paneringen inte blir bränd.
  6. Sänk till låg värme och fortsätt steka kotletterna tills de är genomstekta, ca 5-10 minuter. Servera direkt tillsammans med en god sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept