Kaxig bruschetta con pomodori

8 st små per recept
Från Nyhetsmorgon

Bruschetta serveras ganska flitigt på svenska restauranger, med de här två lite ovanligare och kaxigare är mina favoriter.

Bengt Frithiofssons dryckestips i samma program:

Artikelnummer: 1418
Peroni Nastro Azzurro, Italien 15,40 kronor (3 solar)
Artikelnummer: 6256
Primitivo di Manduria, Apulien, Italien 79 kronor (4 solar)
Sommavite, Santo Vino, Toscana, Italien 58 kronor (4 solar)

24 maj 2013
Visa mer
8 st små per recept

Du behöver

Bruschetta con pomodori, mozzarella ed olive

  • 1 st ciabatta eller annat lite grövare bröd
  • 2 st tomater
  • 16 st urkärnade gröna oliver
  • 50 g mozzarella
  • 1 msk färsk basilika, strimlad
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • Salt och peppar

Bruschetta con pomodori ed acciughe

  • 1 st ciabatta eller annat lite grövare bröd
  • 2 st tomater
  • 8 st sardeller
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Bruschetta con pomodori, mozzarella ed olive
    Sätt ugnen på 250 grader eller tänd grillen.
  2. Skär tomater, oliver och mozzarella i små bitar och lägg i en skål. Rör ner basilika, blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda vitlök och det mesta av olivoljan i en annan skål.
  4. Skär ciabattan i 8 skivor på tvären och pensla ovansidan med vitlöks- och oljeblandningen.
  5. Rosta bröden på bägge sidor på galle ri över delen av ugnen eller på grillen.
  6. Pensla ovansidan på de rostade brödskivorna med lite olivolja och lägg på tomatröran. Servera direkt!
  7. Bruschetta con pomodori ed acciughe
    Sätt ugnen på 250 grader eller tänd grillen.
  8. Skär tomater och sardeller i små bitar och blanda i en skål. Salta och peppra lite (sardellerna har riklig sälta, så salta inte för mycket).
  9. Blanda vitlök och och det mesta av olivoljan i en annan skål.
  10. Skär ciabattan i 8 skivor på tvären och pensla ovansidorna med vitlöks- och oljeblandningen.
  11. Rosta bröden på bägge sidor på galler i övre delen av ugnen eller på grillen.
  12. Pensla ovansidan på de rostade brödskivorna med lite olivolja och lägg på tomatröran. Servera direkt!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept