Entrecôte med grillade grönsaker

Från Nyhetsmorgon

Grillat entrecote på argentinskt vis med grillade grönsaker, helgrillad vitlök och criollo chimichurri, en dressing med färska örter.

Chimichurrin kan förvaras i kylskåpet i tre veckor.
Gott till köttet

Hemgjord bearnaisesås »


10 augusti 2013
Visa mer

Du behöver

Kött med grillade grönsaker

  • entrecôte i skivor
  • 2-3 hela vitlökar att rosta på grillen
  • 2 zucchini
  • 2 auberginer
  • 2 röd chili
  • rikligt med ruccolablad
  • rosmarin
  • olivolja
  • havssalt
  • peppar

Criollo chimichurri

  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 nävar färsk persilja
  • 2 nävar färsk oregano, repade blad
  • 2 msk chilipulver
  • 2,3 dl olja
  • 2,3 dl vinäger
  • 2,3 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda köttet och grilla på högsta temperatur på båda sidor tills det är som du vill ha det. Låt köttet vila i fem minuter innan du skär upp det.
  2. Skär grönsakerna, salta och peppra lätt och grilla grönsakerna runtom. Vitlökarna grillas hela med skal på, tills skalen blir helt svarta. Löken måste vändas konstant så att den ej blir bränd inuti.
  3. Hacka vitlöken och kryddorna fint. Lägg alla ingredienserna i en flaska eller en ren glasburk och låt dem stå i kylskåpet.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept