Linfröfrallor

60 min
Linfröfrallor
Foto: Stefan Wettainen
Från Nyhetsmorgon

Lena, mjuka och nyttiga frallor som skapar ett välbehag i kroppen.

Durramjölet kan bytas ut mot sojamjöl eller rismjöl.
Använd bara lite mjöl på bakbordet eller på händerna när du bakar ut bullarna. Om bullarna blir för hårda har du troligtvis arbetat in för mycket mjöl.

20 januari 2013
Visa mer
60 min

Du behöver

Linfröfrallor

  • 2 dl kokande vatten
  • 1 dl linfrön
  • 5 dl durramjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • dl nyponmjöl
  • 1 msk psylliumfröskal
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor
  • 50 g jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • dl olja
  • dl mörk sirap

Gör så här

  1. Slå på det kokande vattnet över linfröna, blanda och låt dem svälla i rumstemperatur ca 10 minuter. Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en bunke eller degblandare.
  2. Blanda sedan jästen i vattnet, häll i oljan och den mörka sirapen. Häll nu degvätskan över de torra ingredienserna och tillsätt sedan linfröna. Bearbeta hela degen ett par minuter.
  3. Häll ut lite durramjöl eller rismjöl på bakbordet så att degen inte fastnar. Dela degen i två delar och rulla varje bit till en rulle. Dela sedan varje rulle i 6 delar, doppa snittytan i linfrön och låt jäsa på plåt ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250° Grädda bröden, ganska högt upp, 15–20 minuter eller tills de fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept