Köttfärsspett med bulgursallad och myntacréme

4

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 5 st torkade plommon
  • Några stjälkar färsk bladpersilja
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • Bulgursallad
  • 6 dl kokt bulgur
  • 0,5 rödlök
  • 1 grön paprika
  • 1 ask coctailtomater
  • Ca: 20 svarta oliver
  • olivolja
  • Några stjälkar färsk bladpersilja och färsk basilika
  • salt
  • peppar
  • 10 st pekannötter
  • Chevrécréme
  • 1 burk lätt créme fraiché (15%)
  • 100 g chevréost
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen 200 grader. Blötlägg träspetten i 15 minuter. Lägg i nötfärs i en skål, tillsätt ägg, grädde, salt och peppar. Hacka plommonen fint och blanda ner i köttfärsen. Hacka bladpersilja och lägg i bunken tillsammans med torkad basilika. Fördela färsen på träspett och lägg på en ugnsplåt med olivolja. Stek i ugnen i ca: 15 minuter.
  2. Lägg kokt bulgur på ett stort fat. Skala och hacka rödlök och bland ner i salladen. Dela tomaterna och skär paprikan i mindre bitar. Lägg tomater, paprika och oliver i salladen. Häll på lite olivolja, salt och peppar och blanda om ordentligt. Hacka bladpersilja och basilika och strö över salladen. Garnera med pekannötter.
  3. Blanda creme fraiche och smulad chevréost i en skål. Tillsätt hackad basilika, salt och peppar och blanda om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept