Från Nyhetsmorgon

Lammkotletter med kålrot, morot, nypon och ingefära

Lammkotletter med kålrot, morot, nypon och ingefära
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Härliga lammkotletter med ugnsrostad kålrot och morot och en kryddig nypondressing.

5 december 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g lammkotletter
  • 4 msk rosmarinblad
  • salt och svartpeppar
  • smör

Nypondressing

  • 2 dl nyponsoppa, egen eller färdig
  • 2 msk finskuren färsk ingefära
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk finhackad röd chili

Kålrot och morot

  • 300 g skalad kålrot
  • 300 g skalad morot
  • salt
  • 1 msk flytande honung
  • olivolja
  • 3 dl sköljd babyspenat

Gör så här

  1. Krydda kotletterna med salt och peppar.
  2. Bryn smör i en stekpanna, lägg i lammkotletterna och ge dem fin färg. Vänd lammkotletterna och tillsätt rosmarinen i stekpannan. Låt kotletterna steka tills rosa köttsaft tränger fram.
  3. Servera kotletterna genast, spara rosmarinbladen till servering!
  4. Nypondressing: Blanda samman alla ingredienser och koka upp. Ta av från värmen och låt svalna använd dressingen till de rostade rotfrukterna.
  5. Kålrot och morot: Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Skär kålrot och morot i grova bitar. Kålroten kan vara i något mindre bitar då den tar längre tid att tillaga. Krydda rotfrukterna med salt och honung samt olivolja.
  7. Baka rotfrukterna i ugn ca 30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka och har fått fin färg.
  8. Tillsätt dressingen samt spenaten rör om och smaka av med salt. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept