Från Nyhetsmorgon

Korngrynsrisotto med shiitakesvamp

Korngrynsrisotto med shiitakesvamp
Foto: Johan Stillman
6

Du behöver

  • 400 g korngryn
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 3 dl riven västerbottenost
  • salt
  • peppar
  • 1 st citron
  • 200 g shiitakesvamp eller annan favoritsvamp
  • färsk rosmarin
  • smör till stekningen

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken, fräs den i en panna med oljan. Tillsätt korngrynen och rör om tills allt har fått olja på sig.
  2. Häll på vinet och sen buljongen, lite i taget. Koka enligt förpackningens anvisning.
  3. När det börjar bli klart vänd ner osten, salta och peppra samt riv i skalet av citronen.
  4. Stek svampen i smöret först när det tystnat. Krydda med rosmarinen och lite pressad citron.
  5. Servera korngrynsrisotton med shiitakesvampen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept