Ugnsbakad lax på spenatbädd

25 min
4
Ugnsbakad lax på spenatbädd
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Superenkel lax med grädde och parmesanost. Den sköter sig själv i ugnen och är klar inom en halvtimme.

7 mars 2012
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 800 g färsk lax utan skinn och ben (gärna mittbiten)
  • 200 g färsk bladspenat
  • 150 g färsk parmesanost
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk smör till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort stjälkarna från spenaten och skölj, låt rinna av.
  2. Smöra en eldfast form och salta och peppra lite i botten på den.
  3. Skiva eller riv parmesanosten grovt. Salta och peppra laxen.
  4. Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Lägg osten på fisken och häll grädden runt om.
  5. Ställ in formen i varm ugn och baka laxen i cirka 20 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept