Småbiff á la Lindström

Småbiff á la Lindström
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Småbiff á la Lindström

10 ingredienser

30 min

Härligt saftiga biffar med rödbetor och kapris.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs
  • 3 äggulor
  • 4 msk gul lök
  • 3 msk rödbeta, hackade
  • 2 msk kapris
  • 2 msk rödbetsspad
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • svartpeppar, nymalen
  • smör

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Finhacka också rödbetorna. Blanda färsen med salt och peppar i en bunke. Tillsätt äggulorna och blanda ytterligare en liten stund. Späd med rödbetsspad och vatten. Blanda till sist i lök, rödbetor och kapris.
  2. Forma färsen till små biffar, 3 per person.
  3. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek biffarna vackert bruna. Stek inte biffarna helt igenom, de ska vara lite saftiga.