Prins Bertils pannbiffar med kantarellsås

Prins Bertils pannbiffar med kantarellsås
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Prins Bertils pannbiffar med kantarellsås

14 ingredienser

50 min

Biffar med gräddig kantarellsås och épice riche.

Ingredienser

portioner
  • 400 g nötfärs (eller blandfärs)
  • 2 äggulor
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm épice riche eller 4 kryddor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör (eller margarin)

Sås:

  • 200 g kantareller (eller annan färsk svamp)
  • 1 msk smör (eller margarin)
  • 1 gul lök (liten)
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 tsk soja
  • salt
  • vitpeppar
  • persilja, hackad, att strö över

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Rensa svampen till såsen och dela de största. Hetta upp en stekpanna och låt svamparna svettas utan matfett på låg värme. När vätskan kokat in, öka värmen och lägg i smör. Fräs en stund och lägg sedan i den hackade löken. Smaksätt med salt och vitpeppar och ställ åt sidan.
  2. Blanda färsen med äggulor, salt och épice riche. Tillsätt grädden lite i taget och blanda till en jämn färs. Forma åtta små biffar. Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smör på medelvärme. Ta upp biffarna och håll dem varma.
  3. Koka ur saften från biffarna i stekpannan med grädde och tillsätt lite soja. Koka ihop till en simmig sås och blanda i de brynta kantarellerna. Smaka av.
  4. Slå såsen över biffarna och strö över persilja.