Plommonpaj

35 min
8
Plommonpaj
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Passa på att göra denna goda och vackra paj när plommonen är mogna och fina.

15 juli 2011
Visa mer
35 min
8

Du behöver

  • 1 st förgräddad pajbotten
  • 0,5 kg plommon
  • 200 g riven mandelmassa
  • 2 st ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 st citron
  • 1 dl vispad grädde
  • farin eller råsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Tvätta citronen noggrant och torka, riv av skalet. Vispa ihop mandelmassan och äggen. Tillsätt mjöl och citronskal. Vispa grädden och vänd ner den. Slå smeten i pajbotten.
  2. Dela och kärna ur plommonen. Lägg dem på smeten med skalsidan upp, så att det täcker. Strö över socker.
  3. Grädda i varm ugn i cirka 20 minuter. Servera pajen ljummen eller kall med vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept